SKAPELSENS SØYLER – ØRNETÅKEN

I vårt mystiske univers finnes det tre søyler som minner om kvinnens ovarier eller bedre kjent som eggstokker. Disse søylene kalles skapelsens søyler og føder bokstavlig talt levende galakser og solsystemer. Velkommen til Ørnetåken.

I 1995 fotograferte romteleskopet Hubble ørnetåken for første gang. Bildet viste tre pillarer sammensatt av kald interstellar hydrogengass og støv. I pillarene foregår det aktiv stjernedannelse. Vitenskapen kaller faktisk disse stjernene for EGG, en forkortelse for Evaportrating Gaseous Globules.

Dette minner litt om hvordan mennesket, som faktisk er skapt av det samme støvet som stjernene, blir til. Eggstokkene eller ovariene er en del av reproduksjonssystemet hos virveldyr (inklusive menneskets). Vanligvis har man to eggstokker, hvis to viktigste funksjoner er utskillelse av kjønnshormoner og produksjon/modning av egg. Eggstokkene lager eggceller.

Se også: Vi er alle skapt av stjernestøv

Under 25-årsjubileet til Hubble i 2015 kom det nye bilder fra et forbedret kamera. Dette har en større og høyere oppløsning og utvidet bølgelengdesundersøkelse. Det ble derfor avdekket nye detaljer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*