KLODEN BLIR GRØNNERE

En grønnere klode. Foto – Pixabay

På tross av skrekkvarslene om klima de senere år finnes det også gode klimanyheter. Jorden blir grønnere. Det blir mer og mer planter over hele jorden, og menneskeskapte CO2-utslipp får mesteparten av æren for å få plantene til å spire og gro.

Mer CO2 i atmosfæren gir en grønnere jordklode, og en grønnere jordklode tar opp mer CO2. Klimaforskerne stiller seg likevel skeptisk til utviklingen.

Mange av dem mener at den globale oppvarmingen på sikt vil trumfe de posetive effektene vi ser ved at planeten blir grønnere, og som følge av et høyere CO2-nivå i atmosfæren.

En grønnere klode vil uansett bremse den negative utviklingen.

Det hersker således liten tvil om at det blir mer og mer planter over hele jorden. Menneskeskapte CO2-utslipp får mesteparten av æren for å få plantene til å spire og gro. Dette i følge en studie i Nature Climate Change som viser til satellittbilder og målinger fra de siste 33 årene.

Allerede i 2004 kunne VG melde om en grønnere klode, men der er det er ikke bare CO2 som får æren.

En NASA rapport fra i år viser at verden har fått over fem millioner kvadratkilometer ekstra grønne blader siden tusenårsskiftet.

De siste tyve årene har 36 prosent av Afrika blitt grønnere, mens skogen har vært på tilbakegang i bare 11 prosent av kontinentet. NRK kunne nylig melde at selv Sahara blir raskere frodig.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*