1 AV 3 TROR PÅ OPPSTANDELSEN

Troen på Jesus Kristus som Guds sønn, hans offerdød på korset og påfølgende oppstandelse danner grunnlaget for kristendommen. Maleriet er av Aleksander Andrejevitsj Ivanov og illustrerer Bibelens fortellinger om Jesus som viste seg for Maria Magdalena etter sin gjenoppstandelse fra de døde.

Hver tredje nordmann tror på oppstandelsen. Det viser en ny undersøkelsen utført av Norstat på vegne av Vårt Land. Det tilsvarer nær 1,8 millioner nordmenn. 

Undersøkelsen som er gjengitt i Dagsavisen ligger bak en betalingsmur hos Vårt Land, og det finnes et notat på NRK det ikke er helt lett å bli klok på. Det gis heller ingen forklaring i Dagsavisen, men NRK skriver at færrest tror på oppstandelsen i Oslo. Her svarer over halvparten av de ikke tror Jesus stod opp fra de døde. Nesten fire av ti, 39 prosent, svarer at de ikke tror på oppstandelsen.

Hvordan man da kommer frem til hver tredje nordmann og halvparten av Osloborgerne, er ikke så godt å vite, men andelen kristne minker i hele Europa, mens den øker i andre verdensdeler.

Det finnes rundt 2,3 milliarder mennesker i verden som tror på Jesus. Det gjør Kristendommen til verdens største religiøse gruppe. Man antar at Islam vil være like stor i år 2060 og rommer i dag ca 1,8 milliarder muslimer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*